Anadolu Yakası 'Çekmeköy Şube' | Avrupa Yakası 'Kağıthane Şube' | Avrupa Yakası 'Küçükçekmece Şube'

Su Deposu Temizliği

su deposu temizliği

Su Deposu Temizliği Uygulaması

Her ne boyutta olursa olsun su deposu temizliği belirli periyodlarda mutlaka yapılması gereken bir uygulamadır. Depo temizliği sayesinde ihtiyacınızı karşılayan depolanmış suyunuzu temiz tutmuş olarak sağlık açısından Hijyen bir su kullanmış olursunuz.

Bazı örneklemelerle su deposu temizliği öneminden bahsedecek olursak, su depolarında muhafaza edilen sular her ne kadar içme suyu olarak kullanılmasa da zaman içinde depo içinde mikrop oluşumları meydana gelmektedir. Kolera, tifo, dizanteri gibi hastalıkların oluşmasında etkili ve su deposunda oluşan bu mikroplar, tuvalet ve banyolarda çamaşırlarında yıkanmasında, mutfakta bulaşık yıkamalarında, kişisel temizlik işlemlerinizde diş fırçalamalarında ve ev temizliğinde kullanılması sonucunda insan vücuduna geçebilmektedir.

Ayrıca su deposu içinde oluşan pas ve çamur birikintileri çamaşır makinaları ve bulaşık makinalarının filtrelerini tıkar ve bu cihazların bozulmasına neden olur.

Su depoları içinde bazen haşere, fare, kedi kalıntıları ve ölülerinin yanında suda yaşayabilen solucan ve kurtçuklardan mantar ve bakterilere kadar daha birçok oluşumların meydana geldiği görülmektedir. Bu türden problemlerin önüne geçmek adına su deposu temizliği uygulamalarının 6 ayda bir olmak üzere belirli periyodlarda yapılması oldukça önemlidir.

Dezenfeksiyon İstanbul şirketi olarak su deposu temizliği ve dezenfeksiyonu işlemlerini uyguladığımız özel teknikler eşliğinde konusunda uzman ve yetkili kadromuz ile su depolarının temizliği için üretilmiş olan sağlığa zararsız kimyasal maddeler kullanılarak yapmaktayız.

Ek olarak su deposu içerisini anti bakteriyel boya ile mutlak surette boyanmalıdır.

su deposu temizliği
su deposu temizliği

Su Deposu Nedir?

Apartman ve site gibi toplu yaşam alanlarında daha çok kullan su deposu, bu gibi apartman, kurum ve kuruluşlarda genel itibari ile zemin yapıların kat kısımlarında ya da gözden uzak alanlarında konumlandırılırlar. Su deposu sistemi şebeke suyunun kesilmesi durumlarında devreye girerek mevcut su ihtiyaçlarının buradan karşılanması için kurulan sistemdir.

Su kesintilerinde varlığı bir zorunluluk olan su deposu sistemlerine şebekeden gelen sudaki balçık, çamur, kum gibi harici pis maddeler sayesinde zamanla kirlenebilmektedir. Bu yüzden hastalıklara sebebiyet verecek durumlar altına girmemek adına apartman su deposu temizliği olarak da bilinen genel su deposu temizliğinin belirli zaman aralıklarında yapılması ve bakımının da yapılması önemli bir konudur.

 

Su İle Bulaşan Hastalıklardan Nasıl Korunabilirsiniz?

Su ile bulaşabilecek hastalıklardan korunmak için aşağıdaki işlemlerin yapılması önemlidir;

  • 6 aylık periyodlar halinde bir plana sokularak su deposu temizliği ve dezenfeksiyonu yapılmalıdır.
  • Su deposu sistemlerine dışarıdan girebilecek zararlı canlılardan olan kedi, fare, kemirgen ve böceklerin giriş yollarının kapatılması gerekmektedir. Bu bağlamda çatlak ve açık kapaklardan girmelerine karşın tedbirler buralarda daha fazla yoğunlaşmalıdır.
  • Su deposu temizliği uygulamasından sonra diğer önemli bir konu olan su deposu izolasyonu işlemleri de mutlaka yapılmalıdır. Çünkü su deposu zamanla korozyona uğrar ve içerisindeki suyu artık steril olarak saklamak mümkün olmayacaktır ve su deposu ortamı buna elverişli olmayacaktır.
  • Su deposundan bağımsız olarak değinebileceğimiz bir diğer bir önemli konu ise, kaynağı belli olmayan taşıma suyu veya kuyu suyu kullanımları kesinlikle durdurulmalıdır.
  • Su deposu sistemlerine arıtma sistemlerinin yanında bir de klor dozaj pompalama sistemleri kurulmasında çokça fayda vardır.
  • Senede bir defa da olsa tüm su tesisatının dezenfeksiyon işlemi yaptırılmalıdır.
  • Sebzeler ve meyveler temiz olan su ile yıkanmalıdır.
su deposu temizliği
su deposu temizliği

Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?

Su depolarının temizliğinin nasıl yapıldığına geçmeden önce belirtmek isteriz ki, uyguladığımız depo temizliği bakanlıkça belirlenen su deposu temizliği yönetmelik kriterlerine göre yapılmaktadır. Su depolarının temizlik aşamaları şu şekildedir;

  • Öncelikle iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine uygun olacak şekilde bir çalışma emniyeti sağlanarak su deposu temizliği öncesinde su deposunun havalandırılması ve aydınlatılması sağlanır.
  • Depo temizliği için görevli uzman ekipten personelimiz tek kullanımlık olan tamamen hijyenik olan tulum, eldiven, maske ve çizme giyerek su deposuna paslanmaz merdivenle inerler.
  • Su deposundaki kalan son su artıkları da dalgıç pompalar vasıtası ile tahliye edilir. Buradaki su uygun görülen giderine boşaltılır.
  • Su deposundan toplanan kum, çakıl, çamur gibi yabancı pis maddeler su deposundan temizlenerek uygun bir yere tahliye edilir.
  • Tüm bu işlemlerden sonra su deposunun tüm katmanları 150 ila 180 bar basınçlı su kompresörü vasıtası ile temizlenerek dipte kalan kirli suyunda dalgıç pompalarla uygun olan su gideri ile boşaltılır.
  • Ek bir işlem olarak ULV cihazı püskürtme tekniği sayesinde T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı ve ruhsatlı dezenfektan maddeleri kullanılmak sureti ile gözle görülemeyecek kadar küçük olan mikro organizmalar ve zararlı bakteriler su deposu ortamından yok edilir ve bu şekilde su deposu dezenfeksiyonu işlemi de yapılmış olur. Dezenfeksiyon işlemi sonrasında deponun dolum vanası açılır ve su deposu dezenfeksiyonu uygulaması tamamlanmış olur.
  • Su deposu temizliği ve su deposu dezenfeksiyonu işlemi tamamlandıktan sonra su deposu dezenfekte elemanı depo tonajı, niteliği, bulunan eksiklikleri ve bunlara karşın yapılması gereken işlemler ile ilgili bilgi formu olarak bilinen su deposu temizliği tutanağı (veya su deposu temizliği ve bakım formu) düzenlenerek sizlere sunulur.
  • Su deposu temizliği yapılan su depolarından 6 ay sonra su numuneleri alınarak, analiz sonuçları ücretsiz olarak ilgili kişiye bildirilir. Ama unutulmamalıdır ki su deposu temizliği en az 6 ayda 1 periyodik olarak mutlaka yapılmalıdır.

Su depolarının temizliği ve dezenfeksiyonu uygulamalarımızda T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ürünler kullanmaktayız. Ayrıca depo temizliği hizmetlerinde gereli yeterliliğe sahip olan şirketimiz tüm kalite ve yetki belgelerine sahiptir. Her büyüklükte su depolarında temizlik ve su deposu dezenfeksiyon hizmeti profesyonel kadromuz ile sağlanmaktadır.

 

Yorum Yap

Son Yazılar

Son Yorumlar

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.