Anadolu Yakası 'Çekmeköy Şube' | Avrupa Yakası 'Kağıthane Şube' | Avrupa Yakası 'Küçükçekmece Şube'

Su Deposu İzolasyonu

Su Deposu İzolasyonu Nedir

Su deposu temizliğinde önemli bir yer kaplayan su deposu izolasyonu, hâli hazırda su deponuzda var olan bir su kaçağını sorunsuz bir şekilde gidermek için uygulanan işleme verilen isimdir.

Su deposu izolasyonu uygulanmasının farklı yöntem ve metotları bulunur. Mevcut olan yöntem ve metotlar su deposunun yapıldığı malzemelere göre çeşitlilik göstermektedir. Su deposu izolasyon işleminde her deponun yapısına göre yöntemler ve kullanılacak malzemeler değişiklik gösterir. Düzenli bir şekilde belirli aralıklarda temizliği ve dezenfektasyonu yapılan su depolarının ömrü bu yöntemler ile daha da uzun olur.

Su Deposu Neden Sızdırır?

Bir kaç nedenden dolayı su depolarında kaçaklar ve sızdırmalar meydana gelmektedir. Su depolarındaki su kütlesi belirli bir zaman sonra kuvvetli bir basınç meydana getirir. Bu aşamada eğer ki daha öncesinde su deposuna izolasyon uygulaması yapılmamış ise bu suyun basıncı ile birlikte zemin bu yüke dayanamaz ve zeminde kullanılan fayans, granit gibi cisimlerde de zaman içinde çatlaklar meydana gelmeye başlar.

Çok küçük mikro yapıda denebilecek kılcal çatlaklar olarak oluşmaya başlayan çatlaklar zaman içerisinde büyüyerek geniş çatlaklara dönüşür. Sonrasında bu çatlaklardan su kaçağı sızıntıları olmaya başlar.

Bu aşamada eğer su depolarında izolasyon uygulaması hiç yapılmamış ise veya yapılmış ama kaliteli bir izolasyon uygulaması tercih edilmemiş ise bu uygulama da zamanlaya çatlamaya başlar.

Su deposu sızıntısı sorunu çözümü nedir?

Su deposu sızıntısı sadece ve sadece su deposu izolasyon yöntemleri ile durdurulabilmektedir. Her su deposunun birbirinden farklı izolasyon, yalıtım ve tamir yöntemleri vardır. Yöntemleri genellikle şu şekilde listeleyebiliriz;

  • Sürme bazlı izolasyon,
  • PVC Membran kaplama yalıtım,
  • Epoksi izolasyon metodu.

Su deposu izolasyon uygulama yöntemleri, uygulandıkları depolara göre farklıdır. Örneğin beton su depolarına membran kaplama yalıtım ve sürme izolasyon uygulamaları yapılırken, metal alaşımlı su depolarına epoksi izolasyon yöntemi uygulanmaktadır. Buradan su deposu çeşitleri‘ni incelemek isteyebilirsiniz.

Ayrıca beton su depolarında uygulanan izolasyon yöntemi PVC Membran, su deposu sızıntısını önleme konusunda sürme izolasyon yöntemine kıyasla çok daha başarılı bir yöntemdir.

Bunun yanında eğer su deposunda çatlak ve yarık gibi hususlar görünmüyorsa metal alaşımlı su depolarında epoksi izolasyon yöntemi yeterli olacaktır.

su deposu izolasyonu

 

Su Depolarında İzolasyonun Önemi

Su deposu izolasyonu uygulamasının ne olduğunu ve öneminden kısaca bahsettik. Şimdi su deposu izolasyonu uygulamasının önemini detaylı olarak izah etmeye çalışacağız.

Su deposu izolasyonu çoğu zaman apartman ve site yöneticilerinin sorun olmadan göremedikleri önemli bir gerekliliktir. Su deposu izolasyon uygulamasını sadece su sızıntılarını önlemek olarak düşünmeyin. Mevcut su deponuzda sızıntılar başlamasa bile, hem hijyen ve hem de binanın mevcut temellerinin sağlam ve sağlıklı kalması açısında su deposu izolasyonu yaptırmanız oldukça önemlidir. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi su deposu izolasyonu sadece mevcut sızıntıları önlemesinin yanında aynı zamanda ileride meydana gelebilecek sızıntıları daha başlamadan önlemek amacıyla mutlaka yapılmalıdır ve yapılmaktadır.

Su deposu izolasyonu pvc membran kullanılarak yapılmaktadır. Bu teknik su deposu yalıtımı işlemlerinde de kullanılmaktadır.

Ekonomik Açıdan Su Deposu İzolasyonunun Önemi

Evet, su depoları maalesef zamanla eskir ve zaman içinde de su kaçakları gibi problemler baş göstermeye başlar. Sadece bu sebepten dolayı eski su deponuzu iptal edip kaldırıp atarak yeni bir su deposu almak ücretler bakımında oldukça maliyetli olacaktır. Ayrıca apartman içinde yeni su depoları içiçn daha büyük yerler açmaya çalışacaksınız, yeni su tankı yaptıracaksınız.

Buradan itibaren size bir soru sormak istiyoruz; Yeni su deposu tanı için yer ayarlamanıza veya tadilat işleri ile yer açmanıza gerek kalmadan su deposu izolasyonu uygulaması ile %70 daha az maliyet harcayarak su deponuzdaki kaçakları %100 başarı oranı ile kesebileceğinizi söylesek düşünceniz ne yönde olurdu.

Evet su deposu izolasyon uygulaması ile su deponuza hem su deposu yalıtımı yaptırmış olursunuz hem de su deponuzu hijyenik haline getirmiş oluyorsunuz. Ayrıca su deposu izolasyon işlemi ile bina temellerine su sızıntısını tamamen önlemiş olursunuz. Su deposu izolasyon uygulamasına 5 yıllık garanti sunabilen daha başka faklı bir su deposu yalıtım çözümü şu anda yoktur.

Su Deposu Yalıtım Membran

Daha yeni tamamlanmış inşaatlarda su deposu yalıtım ihtiyacı, polyester kaplama, fayans kaplama veya sürme esaslı diğer malzemeler ile kaplanarak sağlanmaya çalışılmaktır. Fakat bu yöntemler yerine su deposu yalıtım membran yöntemi kullanılarak %100 garantili sonuç alınmaktadır. Ayrıca diğer uygulamalara kıyasla su deposu yalıtım membran çok daha ekonomik maliyetler ile uygulanabilmektedir.

su deposu izolasyonu şema

Sağlık açısından bakacak olursak su deposu izolasyonu uygulaması, içme suyu ve kullanma suyu depolarının izolasyonunda en son kat olarak kullanılan membran malzemesi, Türk Gıda Kodeksine uygun, içme suyu ile temasa uygunluk sertifikasına sahip, UV dayanımı olmayan yani kurşun maddelerine ve diğer kanserojen olan koruyucu maddeler içermeyen pvc su yalıtım membranıdır.

Diğer Su izolasyonu çeşitleri hakkında bilgi almak için su deposu izolasyon çeşitleri sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

Bize Ulaşın
Konum :
Şahinbey Caddesi No:107 Çekmeköy/İstanbul
Email :
info@dezenfeksiyonistanbul.com
Hemen Arayın :
0507 312 74 73
DESTEK İSTE

Bilgilerinizi Doldurun, Hemen Sizinle İrtibat Kuralım

    Son Yazılar

    Son Yorumlar

    Shopping Cart

    Sepetinizde ürün bulunmuyor.